Carinska tarifa

    ODJELJAK IV - PROIZVODI PREHRAMBENE INDUSTRIJE; PIĆA, ALKOHOLI I SIRĆE; DUVAN I PROIZVODI ZAMJENE DUVANA
    GLAVA 17 - ŠEĆER I PROIZVODI OD ŠEĆERA
    TARIFNI BROJ NAIMENOVANJE NAPOMENE
    1702 OSTALI ŠEĆERI, UKLJUČUJUĆI HEMIJSKI ČISTU LAKTOZU, MALTOZU, GLIKOZU I FRUKTOZU U ČVRSTOM STANJU; ŠEĆERNI SIRUPI BEZ DODATIH SREDSTAVA ZA AROMATIZACIJU ILI MATERIJA ZA BOJENJE; VJEŠTAČKI MED, POMIJEŠAN ILI NEPOMIJEŠAN SA PRIRODNIM MEDOM; KARAMEL:
                         − LAKTOZA I LAKTOZNI SIRUP:
    1702 20 − ŠEĆER I SIRUP OD JAVORA:
    1702 20 10 00 − − ŠEĆER OD JAVORA U ČVRSTOM STANJU, SA DODATIM SREDSTVIMA ZA AROMATIZACIJU ILI MATERIJA ZA BOJENJE
    1702 20 90 00 − − OSTALO
    1702 30 − GLIKOZA I GLIKOZNI SIRUP BEZ SADRŽAJA FRUKTOZE ILI SA SADRŽAJEM FRUKTOZE MANJE OD 20% PO MASI U SUVOM STANJU:
    1702 40 − GLIKOZA I GLIKOZNI SIRUP, KOJI U SUVOM STANJU SADRŽE OD 20% DO 50% FRUKTOZE PO MASI, ISKLJUČUJUĆI INVERTNI ŠEĆER:
    1702 50 00 00 − HEMIJSKI ČISTA FRUKTOZA
    1702 60 − OSTALA FRUKTOZA I FRUKTOZNI SIRUP, KOJI U SUVOM STANJU SADRŽE VIŠE OD 50% FRUKTOZE PO MASI, ISKLJUČUJUĆI INVERTNI ŠEĆER:
    1702 90 − OSTALO, UKLJUČUJUĆI INVERTNI ŠEĆER I OSTALI ŠEĆER I MJEŠAVINE ŠEĆERNOG SIRUPA KOJI U SUVOM STANJU SADRŽE 50% FRUKTOZE PO MASI: